YALOVA / MERKEZ - Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı öğretmen ve öğrencileri “Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında 10.sınıf öğrencisi Muhammed Emir GÜLER ve ailesi ile 11. Sınıf öğrencilerinden Atilla BİTER’i ve ailesini evinde ziyaret etmiştir. Ayrıca yine 11. Sınıf öğrencisi olan Nisanur ERDOĞAN’ı ve ailesini kendilerine ait olan aile işletmesinde ziyaret etmiştir. Yapılan ziyaretlerde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ve aileleri ile öğrencimizin başarı ve devam/devamsızlık durumu, güvenli internet kullanımı konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Öğrencilerimizin evdeki yaşamları hakkında aileler tarafından alan öğretmenlerine bilgi aktarılmıştır.

12 Bilişim sınıfı öğrencileri Kütüphanecilik Kulübü etkinlikleri

Şbt

Harita Tapu Kadastro alanı olarak Meslek liseleri aileler ile buluşuyor projesi kapsamında bölüm öğretmenlerimiz  Yıldırım ailesini ziyaret etmiştir. Öğretmen veli iş birliği kapsamında bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Ock

Okulumuz;  okul sporları badminton genç erkek müsabakalarında sadece 1 set vererek yalova Şampiyonu olmuştur. 22 şubatta Edirne de yapılacak grup müsabakalarında yalova ilini temsil edecektir.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında muhasebe alan öğretmenimiz Sedat Karadağ tarafından muhasebe sınıfları kahoot uygulaması ile finansal okuryazarlık ile ilgili bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Ock

''Basarıya giden yol: muhasebe alanı öğrencileri uzmanından öğreniyor'' sloganıyla düzenlediğimiz kariyer günleri etkinliğinde konuşmacı olarak okulumuza serbest Muhasebeci Mali müşavir Salim Şener ve serbest Muhasebeci Mali müşavir Mahinur Yıldırım katılmıştır.

Programda öğrencilerimize muhasebe alanı ile ilgili bilgi verilmiş, muhasebecilik mesleğinin zorlukları ve fırsatları ile ilgili öğrencilere bilgilendirmede bulunmuşlardır. Okulumuz ve öğrencilerimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Büro Yönetimi Bölüm öğretmenleri ve öğrencileri “Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında 9.sınıf öğrencimiz Umut ÖZMEN’i ve ailesini evinde ziyaret etmiştir. Yapılan ziyarette ailesi ile öğrencimizin başarı ve devam/devamsızlık durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur. Öğrencimizin evdeki yaşamı hakkında aile tarafından alan öğretmenlerine bilgi aktarılmıştır.

Ock

Okulumuz 10 Ulaştırma Hizmetleri sınıfı öğrencisi Merve Nur YILDIZ a Alan Şefi Mine Özaslan tarafından veli ziyareti gerçekleştirilmiştir. Alanın geleceği, öğrencimizin ders durumu ve yapması gerekenler hakkında bilgiler verilmiştir. Hastalık sürecinde olan öğrencimizin babasına da acil şifalar dileriz.

Ock

Yalova AFAD il müdürlüğü personeli tarafından okulumuzun afet hazırlık kulübü öğrencilerine yönelik temel afet bilinci eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde afet hazırlık kulübü öğrencilerimize afet öncesi, afetler sırasında ve sonrasında neler yapmaları yapmaları gerektiği konusunda bilgi verildi. Yalova AFAD il müdürlüğü personeline ve eğitimi organize eden afet hazırlık kulübü danışman öğretmenimiz Sedat KARADAĞ'a çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz Ulaştırma Hizmetleri Alanı öğrencileri Alan Şefi Mine ÖZASLAN ile birlikte Yalova Ro-Ro Terminaline teknik ziyarette bulunmuştur. Tesis Müdürü Selahattin KARGU'nun karşılayıp gezdirdiği tesiste Operasyon Müdürü Mustafa ATÇEKEN öğrencilerimize yapmış oldukları çalışmaları anlatmış öğrencilerimizin merak ettikleri soruları da cevaplamıştır. Yalova Gümrük Müdürü Ali İhsan BİLGETÜRK'ün de ev sahipliği yaptığı gezimizde Gümrük Müdürlüğünün yapmış olduğu iş ve işlemlerden bahsederek öğrencilerimize rol model olmuştur. Mesleğe bir adım daha yaklaşarak saha da yapılan çalışmaları yerinde  görme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz çok keyifli bir zaman geçirmiş, ikram edilen öğle yemeğinin ardından tesislerden ayrılmışlardır. Gezi süresince destek sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Kütüphanecilik kulübü etkinlikleri

Ock

Okulumuzda T3 Vakfı Yalova İl Temsilcisi ve aynı zamanda Deneyap Teknoloji Atölyesi sorumlusu Mine YARDI yı ağırladık. Öğrencilerimize Teknofest yarışmaları hakkında bilgi vermenin yanısıra vakfın yapmış olduğu çalışmalardan ve burs imkanlarından bahseden Mine Hanım ı öğrencilerimiz ilgi ve merakla dinlenmiş, yarışmaya katılmayı düşünen öğrencilerimiz akıllarına takılan sorulara cevap bulmuştur. Öğrencilerimize Teknofest yarışmaları sürecinde gereken desteği sağlayacağını dile getiren Mine YARDI ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 12 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölüm öğrencilerimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ziyaret ettik.Ogrencilerimiz Ticaret Hizmetleri dersi iceriginde yer alan SGK iş ve işleyişi hakkında bilgi edindiler.Gezide bize rehberlik eden İnsan Kaynakları Bölüm Şefi Suat ÖZKAN'a teşekkür ederiz. Ayrıca gezi öncesi öğle yemeğinde keyifli vakit geçirilmiştir.

Ock

Muhasebe ve finansman alanı laboratuvarında kullanılmak üzere okulumuza 2 adet çok fonksiyonlu yazıcı bağışında bulunan SMMM Nazif ASLIYÜKSEK'e okulumuz ve bölüm öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.

Ock

10. ve 11. Sınıf Adalet bölümü öğrencileri ve alan öğretmenleri ile beraber depremzede esnaflarımıza destek amaçlı yöresel ürünler festivaline gezi düzenlenmiştir.